Tryggaranti

Vi er specialister i garanti- og kreditforsikring

Kreditforsikring

– fordi kunder ikke altid kan betale deres regning

Hvornår har du sidst stillet dig selv disse spørgsmål:

  • Hvor store udeståender på varedebitorer har du?
  • Hvor meget ved du om kundernes evne til at betale dig? 
  • Hvilke konsekvenser vil det have for virksomheden, hvis én eller flere af de største kunder ikke kan betale?  

Kunne det være forskellen mellem konkurs eller overlevelse for din virksomhed?

Hvad er kreditforsikring?

Kreditforsikring er en effektiv måde at sikre dig mod tab på dine debitorer. Tryg Garantis kreditforsikring er med til at skabe værdi for dig og din virksomhed og hjælper dig med at få overblik over kreditrisikoen på dine debitorer.

En kreditforsikring forsikrer dig mod at tabe penge på udeståender hos kunder, der går konkurs eller af anden grund ikke kan betale det,  du har tilgode hos dem. Forsikringen kaldes også debitorforsikring.

Hvor bruges kreditforsikring?

Forsikringen er særligt rettet mod erhvervsvirksomheder – både større og mindre. Den kan være med til at sikre din likviditet, øge din kreditværdighed, og målrette dit salg mod lønsomme kunder. Du kan læse mere om vores produkt Monitor90, som sikrer dig op til 90% af dit tab.

Hvorfor skal du sikre dig?

Mange virksomheder synes de kender deres kunder rigtig godt – måske har de handlet med de samme kunder i mange år og er trygge ved samarbejdet. Erfaringen viser imidlertid, at 80 % af alle tab kommer fra kunder, der har handlet med virksomheden længe. Derfor er det vigtigt, at du løbende tjekker op på deres kreditværdighed – også selv om du synes, du kender dem.

Der er mange parametre, der kan have indflydelse på dine kunders kreditværdighed. De kan for eksempel handle med samarbejdspartnere i andre lande, hvor markedet er knap så positivt, og hvor din kundes kunder går konkurs eller har svært ved at betale. Det påvirker i første omgang din kunde, men det kan også nemt komme til at påvirke dig. I første omgang kan det være medvirkende til en negativ økonomisk udvikling, der forringer din kundes kreditkvalitet og dermed hans betalingsevne.

Med en kreditforsikring sikrer du din virksomhed mod at komme i klemme og du får en række fordele, som kan være med til at give dig tryghed i hverdagen.

Læs mere om vores kreditforsikringsprodukter Monitor90 og MonitorFlex.